Vervangen en vergroten van een dak

Al jarenlang stond er aan de Oude Harderwijkerweg een oude er verlaten en vervallen woning. Om dit huis weer bewoonbaar te maken moest de woning een flinke verbouwing ondergaan.

Familie van der Weide uit Doornspijk besloot aannemersbedrijf Wielink in handen te nemen om op die manier de oude woning snel om te toveren tot een ruime landelijke woning.

Verbouwen of verbouwing van woning door aannemersbedrijf wielink

Verbouwen van oude woning

Aan de Oude Harderwijkerweg in Doornspijk werd door de familie van der Weide deze woning gekocht.
Deze woning stond helemaal vrij gebouwd en was omringd door weilanden, een prachtige vrije locatie zo zal de familie gedacht hebben.

De woning was echter wat gedateerd daarom besloot de familie de gehele woning flink te verbouwen. Een groot deel van de beneden verdieping werd door onze klanten zelf gedaan, het maken en vergroten van het dak werd uitbesteed aan aannemersbedrijf Wielink omdat dit toch wel te veel voeten in de aarde had.

Het gehele oude dak moest er af en deze moest worden vervangen voor een grotere kap.

Groot dak in een plus-vorm

Deze woning bestaat uit een groot hoofd gebouw waar in de loop van de jaren aan beide zijkanten een aanbouw is gecreëerd. Eerst van het middelste dak hoger dan de kappen aan de aanbouwen, bij het nieuwe dak moest alles op één hoogte worden gemaakt.

Hierdoor wordt er een enorme verdieping gecreëerd in deze woning. Dit is onder andere op de foto goed terug te vinden, op de foto ziet u ook dat er echt twee vleugels aan de woning zitten.

Het gehele dak is door aannemersbedrijf Wielink casco opgeleverd, dat betekend in dit geval wind en waterdicht. De aftimmering van de binnenzijde wordt door de familie zelf verzorgd.

vervangen en vergroten van dak of kap van woning door aannemersbedrijf wielink
vervangen en vergroten van dak of kap van woning door aannemersbedrijf wielink

Rabatdelen in de topgevels

Aan alle zijkanten van deze woning zijn de topgevels afgetimmert met rabatdelen. Rabatdelen zijn voorzien van veer en groef die in elkaar kunnen worden geschoven. Deze planken zijn op een verticale manier gemonteerd maar ze kunnen ook horizontaal worden gemonteerd.

De gevelbekleding kan uit meerdere houtsoorten of zelfs kunststof worden vervaardigd. Het is verstanding om altijd te kiezen voor een duurzaam en onderhoudsvrij houtsoort, waardoor u in toekomst veel tijd en geld gaat besparen.

Meer project impressies: