Geschiedenis van aannemersbedrijf Wielink

Aannemersbedrijf Wielink uit Doornspijk is opgericht op 1 januari 2002.
Wij zullen u kort wat meer vertellen over de start van ons familiebedrijf.

Geschiedenis aannemersbedrijf Wielink uit Doornspijk

Hobbymatige timmerwerkplaats

Arend-Jan Wielink besloot om na zijn schoolperiode aan het werk te gaan bij een groot bouwbedrijf. Omdat hij trouwplannen had, werd er in de vrije tijd een woning en hobbyruimte gebouwd aan de Goorweg 10A in Doornspijk. De hobbymatige timmerwerkplaats kwam goed van pas om allerlei werkzaamheden voor de bouw van de woning in uit te voeren.

Nadat de bouw van zijn eigen woning was afgerond, werd er in de timmerwerkplaats regelmatig voor familie of vrienden een kozijntje of bijvoorbeeld een eikenhout trap gemaakt. Toen Arend-Jan twintig jaar later besloot om een eigen bedrijf te starten, bleek de hobbyschuur toch net even te klein. Daarom werd het pand aan de Zuiderzeestraatweg West 24H aangekocht.

Jarenlange werkervaring

Naast de bouw van zijn eigen woning, deed Arend-Jan ook veel kennis op in zijn carrière als timmerman. Omdat Arend-Jan altijd de ambitie heeft gehad om een eigen bouwbedrijf te hebben, besloot hij om in zijn jonge jaren al de aannemerscursus te volgen. Deze cursus werd met succes afgerond.

Nadat Arend-Jan ,na het behalen van zijn aannemersdiploma, jarenlang voorman op de bouw was geweest bij grote projecten zoals het bouwen van kantoren, ziekenhuizen, bedrijfspanden, scholen, en woningen, werd hij bij een bedrijf gevraagd als werkvoorbereider en calculator. Deze uitdaging werd door Arend-Jan met beide handen aangepakt omdat het een interessante uitdaging was met het oog op de toekomst.

Geschiedenis aannemersbedrijf Wielink uit Doornspijk
Bedrijfspand aannemersbedrijf Wielink uit Doornspijk

Start van een eigen bouwbedrijf

De eigenaar van aannemingsbedrijf Vos uit Elburg, waar Arend-Jan vijf jaar werkzaam was als bedrijfsleider, besloot met pensioen te gaan na een prachtig bouwbedrijf te hebben opgebouwd. Dit was het moment voor Arend-Jan om zijn langgekoesterde droom dan eindelijk in vervulling te laten gaan. Zowel het logo als meerdere onderdelen binnen het bedrijf konden worden overgenomen. Op 1 januari 2002 was het dan zover: de officiële start van aannemingsbedrijf Wielink was een feit.

Arend-Jan besloot een bedrijfsgebouw aan de rand van Doornspijk te kopen, waar vroeger het bekende transportbedrijf van der Weerd gehuisvest was. Deze locatie biedt vele mogelijkheden voor machinale houtbewerking en natuurlijk voldoende opslagruimte.

Succesvol in crisistijd!

Aannemersbedrijf Wielink bestaat in 2017 alweer vijftien jaar! Wij zijn in de loop van de jaren van eenmanszaak uitgegroeid tot een bouwbedrijf met negen werknemers. Juist in de crisis jaren van de bouw hebben wij altijd veel werk gehad en is ons bedrijf in omvang gegroeid! Wij zijn bijzonder trots dat onze vakkennis en klantgerichtheid ons heeft geholpen om tijdens een enorme bouwcrisis als bedrijf te groeien.

Wij zetten met ons hele bouwteam de schouders eronder om van dit bouwbedrijf een succesvol familiebedrijf te maken. Met als doel dat de komende generaties net als ons, veel uitdagende en grote projecten mogen realiseren.

Het bouwteam van aannemersbedrijf Wielink

Klaar voor de toekomst!

Aannemersbedrijf Wielink is laatste jaren flink gegroeid. Zo hebben we jaarlijks een flink aantal woning en bouwprojecten extra gerealiseerd dan de jaren ervoor. Ook zijn er mooie investeringen voor de toekomst gedaan. Zo is er een 2de bouwkraan aangeschaft met een nog groter bereik, dit zorgt voor een kortere bouwtijd en hoge efficiëntie tijdens het bouwproces.

Ook verwachtten wij begin 2020 een hyper moderne bewerkingsmachine voor onder andere ronde trapbomen, kozijnen en overige producten die wij in onze timmerfabriek maken.

Meer impressies

Aannemersbedrijf Wielink bestaat dus bijna 15 jaar! Hieronder nog enkele oude foto’s.