Houtskeletbouw

Houtskeletbouw is een steeds vaker voorkomende bouwmethode. Bij houtskeletbouw worden de grootste delen van de woning volledig of voor het grootste gedeelte uitgevoerd met hout. Als buitenafwerking kiest men vaak voor hout of steen. Aannemersbedrijf Wielink combineert houtskeletbouw veelal met de traditionele bouw, mede hierdoor kunnen we een uitstekend bouwkwaliteit garanderen.

Duurzaam bouwen

Met houtskeletbouw kunt u op een duurzame manier een woning bouwen. Grootste voordelen van hout is dat de bron hernieuwbaar is. Als u voor de woning hout met een FSC of PEFC label heeft, dan draagt u bij aan een duurzaam beheerd bos. Voor het gekapte hout worden nieuwe boompjes teruggeplant die weer nieuwe CO2 kunnen opnemen. Juiste tijdens de groei blijkt een boom de meeste CO2 op te slaan in de stam. Daarom is het belangrijk om oudere bomen te gebruiken voor uw houtskeletbouw woning en hiervoor nieuwe aan te planten. Dit valt onder het zo genoemde cradle-to-cradle principe.

Belangrijk onderdeel van duurzaamheid is natuurlijk ook energiezuinigheid van uw houtskeletbouw woning. Hout geeft van nature al een goede thermische isolatie, hierdoor is het uitstekend geschikt voor de bouw van energiezuinige woningen. Aannemersbedrijf Wielink werkt tevens met moderne bouwkranen op uw bouwlocatie ook dit geeft een energiebesparing voor het milieu.