Bouw moderne villa te Ermelo

Aan de Marijkelaan in Ermelo hebben wij deze strakke woning/villa mogen bouwen voor een familie! De villa staat in een bosrijke omgeving, maar valt toch op door de karakteristieke details die er zijn aangebracht.

 

Verbouw en uitbreiden van bestaande woning

Aan de Marijkelaan in Ermelo stond deze oude woning. Door de bewoners die het huis aankochten werd er besloten om deze woning flink te gaan verbouwen. Dit mede omdat de woning in redelijke oude staat verkeerde, van de woning is dan ook niet veel overgebleven. Het fundament werd uiteraard wel weer gebruikt omdat deze nog altijd in prima conditie was. 

Een aantal details zijn in de nieuwe moderne villa wel weer terug gekomen. Hieronder hebben wij een aantal van die details uitgewerkt.

Eikenhouten voordeur met zijlicht

Zoals goed is te zien op de foto’s heeft deze moderne villa wit gestucte muren. Om toch te zorgen voor een mooi contrast, heeft deze familie ervoor gekozen om een deel van de muren te voorzien van zwarte planken, door het zwarte houtwerk ontstaat er een prachtig kleurcontrast met de witte gestucte muren van deze woning.

Dit komt helemaal mooi tot zijn recht in combinatie met de eikenhouten staanders en de mooie eikenhouten voordeur met bijbehorend zijlicht.

 

bouw van moderne villa in ermelo / met boeren deur
bouw van moderne villa in ermelo / eiken gebinten

Inpandige luifel met eikenhouten kolommen

Op de foto met de oude situatie ziet u een kleine luifel aan de voorzijde van de woning. Tijdens het ontwerpen van deze moderne villa heeft de opdrachtgever ervoor gekozen om dit ook in de nieuwe woning weer terug te laten komen. Daarom is er bij de voordeur een inpandige luifel gemaakt van ongeveer 150 cm die ervoor zorgt de er een bankje kan staan om lekker onder te zitten.

De inpandige luifel wordt ondersteunt door een aantal eiken kolommen die ook door aannemersbedrijf Wielink worden gemaakt. Mede door de robuuste kolommen kijkt de inpandige luifel van deze moderne villa een rustieke uitstraling

Moderne villa met hoge witte schoorsteen

Deze moderne bungalow valt extra op door de enorme witte schoorsteen. Deze schoorsteen is echt een blinkvanger geworden als u door de Marijkelaan in Ermelo rijdt. De bovenzijde van de schoorsteen is niet zoals veel andere schoorstenen plat, maar er is hier gekozen voor een leuke zadeldakje. Dit zadeldakje is vervolgens weer voorzien van mooie rode keramische dakpannestjes die overeenkomen met de dakpannen van de woning.

bouw van moderne villa in ermelo / hoge witte schoorsteen

Meer project impressies: