Aannemersbedrijf Wielink
0525 - 690322   info@aannemersbedrijfwielink.nl   Ma - Vr : 08.00 - 18.00 | Za: 09.00 - 17.00
Restauratie monumentaal pand in harderwijk door aannemersbedrijf wielink donkerstraat 13

Restauratie

Het restaureren van monumenten en gebouwen eist veel inzicht, deskundigheid en vakkennis. Aannemersbedrijf Wielink maakt daarbij zoveel mogelijk gebruik van materialen die vroeger werden gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de authentieke uitstraling zoveel mogelijk behouden blijft of hersteld wordt.

Restauratie & verbouwing kerk in Purmerland

In Purmerland hebben wij een kerkje uit 1897 mogen restaureren. Het is een bijzonder kerkje in Purmerland waar o.a. kunstenaar Anton Heyboer is begraven. Omdat deze van oorsprong Hervomde kerk niet verloren mocht gaan kwam er voor deze kerk in Purmerland een herbestemming, de kerk mag als woonhuis gebruikt gaan worden.

Aannemersbedrijf Wielink heeft de opdracht gekregen om deze kerk te restaureren.

Restauratie monumentaal pand in Harderwijk!

Wij hebben één van de oudste panden van Harderwijk mogen restaureren. Dit monumentale pand is gevestigd aan de Donkerstraat 26, uit geschiedenis stukken is op te maken dat deze woning vermoedelijk in de 15de eeuw al gebouwd is! Deze unieke woning staat in het miniatuur zelf bij Madurodam tentoongesteld (zie foto).

Door ruime ervaring in het restaureren van monumentale panden in Harderwijk, kregen wij van dhr. Geutjes het vertrouwen om deze historische woning te restaureren.

restauratie monumentaal pand in Harderwijk door aannemersbedrijf Wielink
restauratie en renovatie van historisch pand in Harderwijk

Restauratie en renovatie van historisch pand in Harderwijk

Aan de Donkerstraat 13 in Harderwijk hebben wij appartementen boven een winkel gemaakt. De bovenverdieping van deze winkel bleek een ware duiventil voor de oude binnenstad van Harderwijk te zijn. Nadat alle duiven werden verjaagd, kon aannemersbedrijf Wielink beginnen met de restauratie van het oude gebouw.

Nadat het pand volledige was hersteld werden er twee ruime appartementen gemaakt op de verdieping. Elke appartement kreeg een eigen zolder die van licht werd voorzien door de geplaatste dakkapellen.

Restauratie kerktoren Hervormde kerk in Doornspijk

Na tientallen jaren bleek dat er flinke restauratie werkzaamheden moesten plaatsvinden in de toren van de Hervormde kerk in Doornspijk. Het is voor een dorp belangrijk om een bepalend beeld uit de omgeving van degelijk onderhoud te voorzien, zodat de kerk er ook komende decennia’s weer keurig voor staat.

In de toren werden door aannemersbedrijf Wielink flink wat restauratiewerkzaamheden verricht, ook werd er een groot deel van de houten koepel bovenop de kerktoren gerestaureerd. Hierbij werden ook gelijk de haan en het uurwerk van de kerk volledige opnieuw behandeld en in oude staat hersteld.