Bouw mestkelder in Doornspijk

In Doornspijk heeft aannemersbedrijf Wielink voor forellenkwekerij timmerman een mestkelder mogen aanleggen, die gebruikt wordt voor de opslag forellen uitwerpselen.

mestkelder laten bouwen of storten door aannemersbedrijf wielink kelderbouw

Het fundament voor de mestkelder

Een goede fundering onder een kelder is natuurlijk van cruciaal belang. In Doornspijk bleek het waterpeil relatief hoog te zitten waardoor er bronbemaling nodig was om de fundering te kunnen uitgraven.

Na het uitgraven en uitvlakken van de grond, konden we de benodigde bekisting voor de betonvloer plaatsen. Zoals u op de foto kunt zien is er zware wapening gebruikt om de betonvloer voor de uiteindelijke kelder sterk te maken. De betonvloer is vervolgens gestort en netjes afgewerkt zodat we konden beginnen aan het volgende proces.

Storten van de kelderwanden

Nadat de betonvloer voldoende was uitgehard, konden wij starten met het opbouwen van de prefab kelderwanden. De bekisting werd door middel van een verreiker geplaatst. Deze bekistingswanden konden vervolgens door ons bouwteam aan elkaar gemonteerd worden zodat er een soort van mal ontstaat voor de kelderwanden. Dit kunt u duidelijke zien in de fotoserie hieronder.

Nadat alle wanden waren geplaatst konden de kelderwanden worden gestort. Na een gewenste uithardingsperiode zijn de stallen wanden verwijderd en zo goed als klaar, nadat de laatste werkzaamheden om de kelder definitief waterdicht te maken waren afgerond, is deze betonkelder door aannemersbedrijf Wielink opgeleverd.

kelder bouwen of storten betonkelder in barneveld met aannemersbedrijf Wielink

Meer project impressies

Hieronder vindt u een volledige fotoserie van de bouw van deze mestkelder in Doornspijk